Anabole steroider - virker det?

Hvilken effekt har anabole steroider. Antidoping Norge inviterer til seminar.

Gratis seminar med norske og internasjonale eksperter.

24.-28. oktober arrangeres International Conference on Strength training for første gang i Norge. Konferansen bør være interessant for alle som er opptatt av styrketrening, fra forskere til helsepersonell og trenere. Det er NIH ved Seksjon for Fysisk Prestasjonsevne som er arrangør av konferansen, med Antidoping Norge, Olympiatoppen og Forskningssenter for Trening og Prestasjon som samarbeidspartnerne.

I forbindelse med konferansen blir det også arrangert to gratis miniseminarer. 24. oktober kl. 0900-1230 inviterer Antidoping Norge og NIH til et seminar med fokus på effekten av anabole steroider på muskelmasse, prestasjon og helse.

Til dette seminaret vil følgende tema bli berørt:
-- Physiological effects of testosterone supplementation on muscle mass and function in humans (Fawzi Kadi, Sweden)
-- Do testosterone supplementation result in long lasting “muscle memory” giving abusers performance benefits for their whole career? (Ingrid Egner, Norway)
-- The use and detection of anabolic agents in power and endurance sports – current status and challenges (Mario Thevis, Germany)
-- Harmful Cardiovascular Effects of Long Term Abuse of Anabolic Androgenic Steroids (Paul Vanberg, Norway)
-- Panel discussion lead by Sigmund Loland, Norway:
• Should the rules for suspension be revised?
• Which major challenges are we seeing for AAS abuse in sport and society?
• What knowledge do we miss?

TID: 24. oktober, kl. 0900-1230
STED: NIH, aud. A

NB! Seminaret er gratis og åpent for alle, men du må sende en e-post til icst2012@nih.no for å registrere deg.

Om foredragsholderne:
Mario Thevis - Leder for Center for Preventive Doping Research, German Sport University, in Cologne. Har arbeidet med utvikling av analysemetoder i mange år og regnes som en av de ledende forskerne i verden på området.

Ingrid Egner - Doktorgradsstipendiat i molekylærbiologi ved universitetet i Oslo, med bakgrunn frå Idrettshøgskolen. Toppidrettsutøver og Norges beste kvinnelige amatørbokser med blant annet EM sølv, 5 plass i VM, og en rekke kongepokaler og nordiske mesterskap.

Fawzi Kadi - Professor i fysiologi ved avdeling for helsevitenskap ved universitet i Ørebro. Har muskelfysiologi som sitt hovedforskningsområde, og da cellulære og molekylære endringer i muskelvev ved trening og fysisk aktivitet.

Paul Vanberg - Overlege og kardiolog ved Oslo Universitetssykehus. Har i mange år arbeidet med AAS-brukere og studert effekten av dopingbruken på hjertet. Sitter på et ganske unikt forskningsmateriale. 

Tilbake