TV2s sportssjef skildret trakasseringssaken

På sportsjournalistenes årsmøte var kjønn og sex-trakassering på dagsorden. TV2s sportssjef Vegard Jansen Hagen svarte på en rekke spørsmål om hvordan saken var håndtert.
Knut Skeie Solberg leder debatten med Mette Buge, Carina Bredesen og Vegard Jansen Hagen i panelet. FOTO: Reidar Sollie

Det ble en svært dagsaktuell debatt da de siste dagers fokus på #metoo-kampanjen også ble hovedtema på NSFs årsmøte. De ferske nyhetsoppslagene om TV2, i kjølvannet av Alexander Schaus twittermeldinger, som utløste sakene for to uker siden, ble forlenget med en debatt om trakassering og kjønnsbalansen blant sportsjournalistene.

Antall kvinnelige medlemmer ligger ganske konstant på 10 prosent. I år har vi 49 kvinner av 475 medlemmer.

I panelet satt Aftenpostens veteranreporter Mette Bugge, Nettavisens sportsleder Carina Bredesen og TV2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen. Debatten ble ledet av Knut Skeie Solberg, tidligere TV2 og NRK, nå er han engasjert i Discovery i forbindelse med vinterens OL.

Skeie Solberg gikk rett på Jansen Hagen som ble utfordret på å utdype TV2s behandling av sakene. Og hadde noe av dette kommet fram uten twittermeldingene fra tidligere TV2-ansatt Schau? Jansen Hagen beskrev hvordan han selv og ledelsen i TV2 håndterte dette både internt, og utad.

Mette Bugge bidro med sine erfaringer gjennom snart 40 år i bransjen, mens Carina Bredesen skildret dagens kultur. En rekke av de frammøtte stilte spørsmål. Og fikk svar.

Seansen ble streamet på forbundets facobook-side:

https://www.facebook.com/Norske-Sportsjournalisters-Forbund-1517689308472242/notifications/

 

FAKTA: NSF har i dag 49 kvinnelige sportsjournalister av 475 medlemmer. 29 av disse jobber i etermediene (NRK, TV2, Discovery). I Sverige og Danmark er bildet det samme. Island har ingen kvinnelige sportsjournalister.

Før dette ble forbundets ordinære årsmøte gjennomført. Her er referent Gunnar Grindsteins oppsummering: