Historisk medieopplegg rundt dopingsaken

Over 70 journalister og fotografer sto på listene da første del av Johaug-saken ble innledet onsdag. Det skapte logistiske utfordringer.
Det var stort oppmøte med journalister, men alle fikk gode arbeidsforhold i Colosseum. FOTO: Heiko Junge/NTB Scanpix

I Colosseum på Ullevaal stadion var det riggert til et pressesenter, der man kunne følge forhandlingene fra Brannlosjen på storskjerm. Området var definert som en forlengelse av det såkalte forhandlingslokalet, det vil si at det var forbudt å videreformidle lyd og bilder fra streamingen.

I Brannlosjen i 3. etasje på Ullevaal var det kun 15 presseplasser, som NSF-styret fordelte i samarbeid med NIFs medieavdeling. Samtidig fikk 10 utplukkede fotografer anledning til å fotografere i fem minutter før forhandlingene startet.

Allerede klokka 0730 onsdag morgen hadde de første tv-selskapene rigget seg til i NFFs resepsjon der både TV2, finsk YLE, NRK, svensk tv og VGTV hadde provisoriske sendinger fra.

Bortsett fra noen lydproblemer fra Brannlosjen helt i begynnelsen gikk overføringen helt fint ned til Colosseum der flertallet av journalistene satt.

- Et veldig bra opplegg, godt organisert med en smidig tilnærming, sier Aftonbladets Petra Thoren.

Også SVTs rutinerte skireporter Jacob Hård fulgte høringen fra Colosseum.

- Ganske unikt at en slik seanse går for åpen scene for mediene. Det er et fornuftig opplegg, sier han til NRK.

Ingen medier ble avvist og håndteringen inn og ut av Brannlosjen gikk smidig. De akkrediterte medieneder  fikk også anledning til å alternere reportere i pausene, hvis det var behov for det.

I Colosseum var det også åpent for publikum der en gruppe studenter fra NIH satt på radene bak mediene.

 

 

Tilbake