Referat fra styremøtet i september

Her er referat fra styremøte 1. september i Oslo.

Referat styremøte NSF 1/9-2015

Sted: Egon Oslo S (Oslos verste Egon, ifølge kilder i styret...).

Til stede: Reidar, Karin, Magnus og Gunnar G.

Forfall fra Vegard og Henrik.

Nye medlemmer:

Mads Fredriksen, Smaalenende medier.

Mats Lunner, Telemarksavisa.

Da er vi 510 medlemmer i forbundet per nu!

Fotballandslaget:

Fungerte bra på første dag av samlingen inn mot Bulgaria-kampen.

Vrimletida funka. Alle fikk sitt. Strakk tida fra 20 til 30 min. Ødegaard var forsinka og nådde aldri pressetreffet. Stengte treningen mandag etter bare et kvarter, det stod ikke på planen. Pressefri dag for spillerne tirsdag, men det er formidlet ønske om Ødegaard og Stefan Johansen, som heller ikke var tilgjengelig for media mandag.

Fortsatt dialog med NFF om Høgmo og tilgjengelighet dagen etter Kroatia-kampen søndag, ikke noe endelig svar. Sollie følger opp dette med Svein Graff på fredag.

Er også innført nye regler fra NFF i forbindelse med flyreiser, de kom sist vinter.

Vi har også tatt opp opp med NFF at TV-monitorene er slik anrettet at noen ikke har den kanalen som sender Norges kamper.

 

Tippeligaen:

Ingen klager, god plass over alt, mindre pressefolk i mixedsonen enn tidligere.

Men lokalaviser som sender direkte, på Alfheim som et eksempel, tværer ut intervjuene når de ikke har andre objekter klare. Sollie med gode erfaringer fra Lerkendal, som fortsatt er åpen for media på Brakka. Forbilledlig. Gode erfaringer også på Nadderud og Alfheim med brakker.

 

Fotoprotest ECH:

Digitalsport har nektet å skrive under en kontrakt som CL Hockey har lagt fram - angående kommersiell bruk av bilder. Kun Digitalsport som har reagert på dette. Vi sender dette over til Jon Eeg i Scanpix.

 

AIPS-kåringen Pearl Awards:

En kåring i AIPS-regi av god sportsjournalistikk. Også i klassen undersøkende.

Frist til 7/9 for å fremme sine bidrag som man mener kan vurderes. Sendt til 72 forskjellige land. Merlo skal visstnok håndplukke en jury bestående av 11 medlemmer fra sportsmediabransjen. Den jurysammensetningen har vi ennå ikke sett noe til. Vi ser an hvordan dette utvikler seg videre. 10 000 dollar til hver vinner, faktisk. Vi vet ikke om noen i Norge har sendt inn bidrag.

 

UEPS-møte i Minsk:

Ingen norsk deltakelse på dette møtet i midten av september.  Vi har uttrykt til Yannis Daras at vi var skeptiske til møtested her. Sverige drar med 2 medlemmer. Tar med seg forslag om at disse kongressene kun arrangeres annet hvert år - og legges til vestlige land.

 

Høstturen til Wien:

Alt er på stell - 22/10 til 25/10. Fly og hotell har Karin kontroll på. Karin sjekker med tidligere medlem Roy Freddy Andersen, som bor i Wien, om han har gode forslag til spisesteder og andre eventualiteter. Ingen forfall så langt. Ser nå at Rapid Wien spiller mot Austria Wien søndag 25/10, så vi sjekker litt nå om det er mulig å skaffe billetter - så ser vi om vi eventuelt flytter turen til fredag-mandag. Karin sjekker.

 

Høstens møtelan:

Neste styremøte på Wien-turen. Da spikrer vi resten av møteplanen.

Årsmøtedato og tema kommer vi tilbake til. Valgkomiteens overhode, legenden Mikkelsen, må nå på banen igjen før årsmøtet. Hvem er på valg, hvem er ikke på valg...? Spennende!!!

 

Eventuelt:

Nettsida vår funker ikke, men Trond Husø er på ballen - og skal se på saken.

 

I beste mening!

Gunnar Grindstein

nestleder og fung. referent!

 

Tilbake